Pages

Monday, January 14, 2013

4 Ibnu Khaldun

4 Ibnu Khaldun...Ya Allah...banyaknyelah kenangan aku sebenarnye ngn kelas ni sepanjang praktikal...xsempat nak update sal diorang...kadang2 bila aku fikir sebenarnye kenangan dengan diorang lagi menarik berbanding form 6 walaupun masa aku mengajar diorg boleh bahagi dua ngn kelas form 6....ape2pun..jom layan wajah2 riang mereka di akhir2 praktikal aku...(^____^)V






















































aku mengajar sejarah lam kelas diorang....memang agak mencabar bg aku mengajar subjek sedemikian dalam kelas terakhir...ape2pun aku sgt gembira berada lam kelas ni...walaupun mcm2 yg org cakap sal diorg semua...bg aku diorang ni semua istimewa...macam2 perangai sampai kadang2 aku sendiri tak terlayan..tapi bila dah xda di sana, memang tipulah kalau aku cakap aku tak rindukan diorang semua...

antara kisah yang jadi ingatan bt aku lam kelas ni bila aku terlibat dalam satu kes ugutan pelajar...ada salah sorang pelajar dalam kelas ni mengugut aku untuk bakar rumah kalau aku report kat cikgu disiplin sebab rambut dia panjang...padahal masa kejadian tu blaku aku just anggap student tu bergurau ngn aku...xtaulah plak sampai jd kes ugutan bila ada student lain g report kat cikgu disiplin yang budak tu mengugut aku...ambik masa berminggu2 nak settle kes budak tu...lastly dia dh jadi baik sekarang walaupun xsebaik yg kita nak..sekurang2nya dia dh berubah..

kisahnye lagi dalam kelas ni...bila fikir2 aku sedih tengok diorang..ye, memang diorang kelas akhir, kelas yang xberapa pandai, kelas bukan pilihan guru2 kt skolah tu...hari2 ada je cerita dari kelas tu...tp yg paling buat aku sedih masa sambutan hari raya seluruh sekolah...setiap kelas akan buat jamuan n cikgu2 dijemput untuk ke smua kelas tanpa perlu bg kad pun..cikgu2 bleh suka2 je nak g kelas mana...yang buat aku terasa sgt sal kelas ni masa tu dh dekat pukul 1 petang..dari jauh lg aku dh dengar suara diorg panggil aku makan di kelas diorg, bila aku g aku pelik kenape makanan tak terusik lg...n bila aku tanye diorg ckp diorg xkn makan selagi xde cikgu yg dtg mkn kt kelas diorg...maknenye aku lah cikgu pertama yg masuk lam kelas diorg...walaupun aku dah aku dh kenyang giler2...aku ambik jugak makanan jamah...lepas tu barulah masing2 ambik pinggan makan...kesian kat diorg...

banyak lagi kisah ngn diorang sebenarnye...tp cukuplah...apepn cikgu rindu sgt2 kt korang...hope korang berjaya dalam ape jua bidang n jgn peduli ape org ckp sal korang...cikgu percaya korang semua bleh berjaya..sayang awak semua!!




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...