Pages

Saturday, January 29, 2011

Hari Terbuka Kolej Za'ba 2011 (20-23 Jan 2011)

hmmmm....selama 2 bulan bertungkus lumus menjalankan tugas sebagai seorang penolong pengurus, macam2 aku lalui untuk melaksanakan Open Day ni dengan jayanya....ahhh....xkesahla semua tu, dh jd pengalaman...ape yg aku nk citer cni ialah kemeriahan Open Day kali ni...memang sg2 meriah...sgt rugi pd sape yg xdtg...

sinilah Kolej Zaba..


hari pertama...wahhhh....jeng3...
hari pertama dijalankan Bengkel Protokol & Etiket Sosial di dewan...agak bcelaru skit pengurusan sb aku xde...hahahahaaa...mcmla aku ni pnting sgt...tp sgt best bengkel tu...tahniah pd smua yg incharge bengkel tu tnpa aku..hehehe....
kat pentas lak masa ni ada pertandingan azan & hafazan kanak-kanak 7 tahun ke bawah...sgt cumell...tp rugi aku xde...huhuhuuu...
blik je, dh terlepas dua2 program ni..xpela..pepn..aku teruskn tugas untuk pertandingan Lagu Klasik Retro...waahhhhh...kembali ke zaman dahulu....sgt2 meriah...dgn pakaian yg segala mcm..hehehee...tp sedih...aku xjmper lak gmbar2 masa kenangan tu...xpe2...lpas pd tu....kami dikejutkn dengan persembahan 2 YDP Kolej yang memecahkan suasana Kolej Za'ba...Udin n Abg Kacak....Ghazal Untuk Rabiah...dh btukar jd lagu ape ntah...aku xleh nk record bnyk2...nk pecah perut gelak...

">


hahahaaa....lpas tu...just prepare tuk Forum Perdana malam tu...hmmmm...sgt2 best...

Hari Kedua......yehaa!!!
pagi2 dh start dengan acara yg cukup menghiburkn....
pertandingan memasak lelaki...hahahaaa...diorang ni semua leh wat calon suami...pndai masak...pd sebelah petang lak ada Kursus Aspresiasi Puisi Tradisional yg menampilkan Pak Roslan Madun sbg pnceramah khas...best giler..huhuhuu...Pak Roslan sgt2 sporting...lpas habis bengkel,bawk g Konti RTM, ON AIR jap, pastu smpat gak aku jalan2 ngn dia intai2 gerai...hehheee....lpas hntar pak Roslan balik umah...teruskn persediaan untuk Malam Puisi Amal bersama GAPENA...
hmmm...berdebar2 menguruskn Malam Puisi Amal...ramai VIP...huhuuuu...malu!!...malam ni, ramai yang menyampaikan puisi yang bertemakan "BILA BUMI MERINTIH"

tahniah pd semua yg berjaya jalankan malam tu dgn meriah...terutama abg kimin, sgt2 best persembahan DEKON tu...pak Roslan pn...still terngiang2 lagu lemak manis...

Hari Ketiga.....besh2...
pagi ni agak melucukn n bt smua sekretariat jd kalut...huhuu...masa pertandingan fesyen kanak-kanak berlangsung, kami hanya terima satu penyertaan sahaja,...hehehee...semua mak bapak keje...xleh bawak anak2 kecik dtg...ni lah satu2nya peserta cilik kita...sgt cumell...NUR AQILAH QISTINA...

comel kan?....hahahaa...yg lucunye, budak ni hampir2 nangis bila tau xleh nk bertanding sb xramai penyertaan....semuanya dh kalut...huhuuu..
untuk tenangkan budak tu, kami bawak jgk naik pentas...huhuu...tp still dia nk nangis...hahahahaa...ape lg, semua sekretariat terpaksa menjadi 'peserta terjun' mempergayakan fesyen baju PROTON...hehehee..barula budak tu ok....masing2 melebihkan adik Qistina berposing..hahahaa...







fuhh!!...nasib baek buadk tu xnangis...hehehee...lpas tu kitaorang dimeriahkan dgn pertandingan senamsenitari 1 Malaysia yang melibatkan dua team iaitu KAB FC n MIGDANSI....sgt2 best...menari sambil bersenam...





pastu kitaorang ada sesi bergambar ngn PROTON lak...best dapat baju n cap free...tq PROTON....




BEST KAN?...hmmm...pastu apa ek?...hah!...luper!...BERITA HARIAN...satu lagi penaja OPEN DAY...BERITA HARIAN dtg bt 'collegge attack'....best giler...mcm2 game ada...tq wat kak Aiza sb xhnti2 celoteh ngn Ain..sgt2 best...





dh habis semua tu...prepare lak untuk MALAM KEMUNCAK PENCARIAN MURABBI UPSI.....huh!...yg ni lg menakutkan..mmg kna wat betul2...alhamdulillah semua berjalan dgn lancar...yg bestnye...smpat ambik gambar ngn IMAM MUDA ASYRAF n IMAM MUDA HIZBUL....SUKE2..










Hari Keempat...yehaaa!!
last day...pagi ni bermula dgn pertandingan koir lagu rakyat...huhuhuuu....bergema kejap Kolej Za'ba dgn suara2 peserta...best!!...





kat dewan lak ada Bengkel Media Grafik...hehehee...aku xsempat nk g tgk...xpe2..bnyk sgt program kt bawah...hmmmmm...cam missing jek...hah!!...aku luper nk gtau sal acara kt gelanggang...xpe2...random jela ek...ada futsal, bola jaring, n sewaktu dgnnye la...







kitaorg jgk terima kunjungan drpd konvoi UKLK....






MAWI N KOPRATASA DATANG!!!!








huhuhuuu,...kat pentas x habis lagi acara...sibuk je ngn mawi n kopratasa...kat pentas ada rakaman dr pihak RTM...TQ RTM....




SO....APE LG?...PREPARE TUK MALAM PERASMIAN PENUTUPAN OPEN DAY la plak....mak aihhhh....apepn...random jela gambar masa malam penutup ni...coz sgt2 bnyk gambar n citer nk bgtau...heheheee...(padahal malas dh nk tulis)...















yeehhaaaaa!!!....selesai sudah OPEN DAY ZA'BA 2011.....INILAH ANTARA KENANGAN2 KAMI.....










TQ SEMUA...TQ RTM, PROTON, BERITA HARIAN, PERAK FM, KOPRATASA, MAWI, PAK ROSLAN MADUN...CIK WAN...N SEMUA2LA YG TERLIBAT SECARA LANGSUNG ATAUPUN X....HUHUHUUU...WILL BE MISS DIS MOMMENT.......LUV U ALLZZZ!!!!....

BT YG TERAKHIR...INILAH KEJAYAAN KITA!!!!!....




THE LAST ONE!!

">

TQ SEMUA!!!.....MUAAXXXX....








No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...