Pages

Monday, May 16, 2011

Kem Kepimpinan PRS Kajang High School at Teratak Riverview Hulu Selangor..

hmm...malam ni tiba-tiba teringat kem yang aku join ngn budak2 Kajang High School...Kem Kepimpinan Pembimbing Rakan Sebaya...Kem ni start 22-23 April lepas...start awal pg lg dah...cm biasa cik Isma n Kak Sue yang handle..cm biasa gak Millah akn ikut jugak...tp hari tu kami pergi petang sebab petang 22hb tu aku ada exam...habis je exam, Kak Sue terus tunggu aku kat kampus..kelam kabut jugak aku masa tu..kebetulan dlm masa yg sama kami pn trima kunjungan drpd karangkraf untuk buat artikel mengenai program yg dijalankan ni...so, sementara tunggu cik Azman (karangkraf) minum2 di restoran marsha, aku sempatla blik kolej jap ambik baju2 n Millah...selama dua tahun aku blajar kat UPSI tu la first time aku masuk kt tempat tu...padahal dekat sgt dgn UPSI...hmmm...rs risau gak mula2 masuk jalan tu..redah dgn kereta Myvi Kak Sue plak tu...sabo jela Kak Sue ek...sinilah Teratak Riverview..








sampai2 je kt tapak kem, dpt tgk dh budak2 Kajang High School kt cafe dgn cik Isma n cgu2 lain...cam meriah jek...sambil2 kami join mkn sambil2 bbual ngn cik Isma..dia citer la serba sedikit pgrm yg dijalankan sebelum kami sampai..ni lah antara game yg diorg dh bt...















habis je mkn...dh nk magrib...semua budak2 blik khemah n siap2 tuk solat magrib...aku ngn Millah bru je nk check in chalet...tiba2 cik Isma minta aku ikut Kak Sue g beli mknn untuk supper...hmmm...aku ngn Millah g jelah...skali lg redah hutan untuk kuar ke pekan...kuar je dr kawasan laluan kem tu terus nampak kampus aku...so hajatnya nk beli kt kedai2 runcit yg ada kt situ jela...lpas beli biskut...Kak Sue teruslah bawak keta nk g beli burger yg cik Isma pesan, xsemena2 ada sorg mamat kt depan kampus tegur kereta yg kami naik tu pancit...adoyai...dugaan2..ape lagi, mulalah operasi kami menukar tayar,...punyalah susah sb jet kereta Kak Sue kecik...so dgn muka kurang malu tu aku g mntak tyolong abg cybercafe..huhuhuu...xleh settle gak...g jumpa lak pakcik teksi pnjam dia punya jet..tq wat semua abg2 yg tolong kitaorg mlm tu...mmg pengalaman...tp kak sue tak brani lg nk bawak masuk kereta kt tapak kem sb takut tayar xtahan...nk call cik Isma line xde...so terpaksalah mnta bantuan owner tapak kem tu ambik kami...sambil2 tunggu skali lagi kami g restoran marsha...mkn rojak...hehehehe...
       lama jugak tggu org dtg ambik...sampai kt tapak kem dh dpt tgk2 budak2 buat unggun api...waaaa...bestnyer ada bonfire...smbil2 diorg bt bonfire tu, cik azman bbual2 ngn diorg..sesi musyawarah kot...







 selesai hari pertama...kami habiskan sisa malam tu dgn mkn durian beramai2...hahahaa...memanaskan badana dgn suasana kawasan air sungai yg sejuk...hmmm...keesokan harinya...sgt2 seronok...budak2 ni mula diragging oleh en. hakim...komandan kt kem tue...hahahaaa...ape lagi...budak2 ni direjam dalam selut...ini antaranya...
































 hahahahaaaa...sorang2 dh mcm alien aku tgk...pastu ape lg g mandi la...bersihkan bdn n bsedia untuk aktiviti tiubing n water confident...best sgt2...fasi yg lebih dr budak2..


















 best sgt2...tiga kali ulang bt tiubing...hahahahaaa...dh puas main air...makanlah...waktu mkn ni yg best...adalah dua tiga org budak dtg kt kami bertiga bgtau..."kakak, kami xlalu nk mkn"...aku tanyalah knp...lauk xsedap ke?..diorg ckp "x kak, mulut kami rs lumpur lagi kak"...hahahahaa...tergelak aku mas tu...kesian kt diorg.....habis je mkn...diorg kemas2 khemah...dh habis program...cm biasa cik Isma akn bt refleksi n majlis penutup...apepn sgt2 best program kali ni...wlpn sekejap...tp bnyk bnda yg dipelajari...tq semua...





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...